Reitz nooi jóú na die 40ste Bieliemieliefees

FOTO: Verskaf

In Februarie 2020 gooi die gemeenskap van Reitz in die Oos-Vrystaat vir die 40ste keer sy arms wyd oop om besoekers van oraloor by die Bieliemieliefees te verwelkom.

Hierdie is mielie-, soja en sonneblomwêreld en die boeregemeenskap is so gasvry soos hulle kom. Van Donderdag 13 tot Sondag 16 Februarie gaan die feesterrein vermaak vir jonk en oud verskaf om te wys hoe die Vrystaters kán kuier. 

Die Bieliemiefees is die Vrystaat se vierde grootste fees en lok jaarliks om en by 15 000 mense.

Vir die 40ste fees kan besoekers verwag om uitstallings van die nuutste landbou-implemente, die mooiste skape by die SA Vleismerino-skou, boere se heel beste vee by die kuddekompetisie, die ramveiling en die bees-uitstalling te sien, en ook sommer toekyk hoe bedrewe skaapskeerders teen mekaar meeding in die spoedskeerkompetisie voordat die sterk manne kyk wie die swaarste vrag wol kan dra. 

Daar is ook heelwat ander kompetisies op die program. Kom skat ’n bul se gewig of bring jou mooiste haan en swaarste hen om prettige pryse te wen. Dan kan jy ook nog ’n appeltjie skil met jou mededingers om te sien wie die taak die vinnigste kan voltooi, of aan die skilder- of brei-kompetisie deelneem terwyl bedrewe kokke hul staal wys met wie die lekkerste potjiekos kan voorsit.

Streepsakke, eiers, bokmis, mieliepitte, trekkerbande en wie weet wat nog alles sal beskikbaar wees vir diegene wat aan die boeresport-item saam met sepsiesterre van Binnelanders en Getroud met rugby wil deelneem. 

Die jongste besoekers word in die kinder-speelterrein besig gehou en kan vir Buster en Bella ontmoet terwyl Ma en Pa die feesterrein verken. 

Sportgeesdriftiges kan Saterdag, 15 Februarie, deelneem aan die Bieliemielie-marathon wat ’n kwalifiseerder vir die Comrades- én die Two Oceans-marathons is. Atlete wat voorheen aan hierdie item deelgeneem het, weet dat of jy nou die 5 km- of 10 km-pretdraf, die halfmarathon of die marathon hardloop, dit ’n lieflike roete bied.

Dan is daar ook ’n krieketwedstyd, gholf- en visvang-kompetisie waar groot pryse gewen kan word, en die Bulletjie-rugby- en mini-netbal-wedstryde lok elke jaar groot belangstelling.

Saans sorg gewilde sangers soos Appel, Adam Tas, Elandré, Demi Lee Moore, Sunset Sweatshop, Spoegwolf en nog andere vir vermaak en op Sondag word die fees afgesluit met ’n lofprysing saam met Jo Niemand en VirAnder.

Soos hulle sê, die helfte is jou nog nie vertel nie. Besoek die webblad die Bieliemieliefees-webblad of en die Facebook-blad by vir die volledige program en maak jou planne vir ’n onvergeetlike naweek.