EON: Manne met ‘spunk’

In 2017 het Altus Theart, Pieter Marcato en Jerry Spangenberg die Afrikaanse alternatiewe popgroep EON gestig, en bereik reeds groot sukses met hulle eerste treffer Bittersoet, wat tans op verskeie radiostasies en hoog op die rotasielyste is.

Die musiekvideo daarvan is ook nou op YouTube bereik verrassende kykersgetalle. Verskeie Afrikaanse TV-kanale beelsend ook gereeld die musiekvideo.

Kyk die musiekvideo hier:

 
Pieter Marcato is ’n liedjieskrywer, sanger, lid en stigter van die groep Marcato, maar hy is ook saam met Altus en Jerry deel van EON. In 2013 het Pieter ook sy eie platemaatskappy as Legato Artists gestig wat nou al Marcato en EON se musiekbehoeftes hanteer.

Jerry Spangenberg is gebore in Bloemfontein, maar dis op hul plaas in Kuruman waar hy sy liefde vir musiek ontwikkel het. Eers het hy konsertina gespeel, toe klavier in sy tiener jare. Die gogga vir dromme het eers op hoërskool begin byt. Kitaar, sy groot liefde, het ironies laaste gekom want vandag is hy die kitaarspeler van EON. Jerry het ook vier jaar vir Mel Botes kitaar gespeel. Jerry was ook deel van Marcato tot einde 2014. Altus, Pieter en Jerry het op ’n motorfiets uitog gegaan en besluit hulle wil saam musiek maak, daarna is EON gebore.

Altus Theart het sy diploma in drama in 2006 voltooi en was reeds deel van verskeie verhoogproduksies, onder andere, A Midsummer Night’s Dream en Grease. Altus het ook sy eie een man vetoning gedoen, Hoe ’n man se kop werk waarmee hy getoer het by KKNK, Aardklop en Innibos. In 2011 was Altus ook te sien in Deon Opperman se musiekblyspel Tree Aan, asook Lied van my Hart saam met Steve Hofmeyr in 2012. Altus is ook ’n bekende gesig op kykNET as akteur en aanbieder. Hy was te sien in Donkerland en Kruispad. Deesdae vertolk ook die rol van Fafa in die sepie Getroud met Rugby.

Ligjare is hul heel eerste volledige album, asook die naam van hul eerste enkensit. EON se optredes is energiek en luisterryk. Van ou bekende saamsing liedjies tot kraakvars nuwe treffers in die unieke EON-styl.

Die musiekvideo van Ligjare is einde Februarie vrygestel.