Plaaslike kunstenaar gekies vir wêreldwye veldtog van Apple Music

FOTO: Verskaf

Apple Music, wat steeds nuwe talent op die Afrika-kontinent ontdek en ontwikkel, het die Suid-Afrikaanse sanger, Roan Ash gekies om deel te wees van Country Wide, n wêreldwye Country Musiek-veldtog wat op 27 Julie afgeskop het.

Die wêreldwye inisiatief sluit The Wild Feathers van die VSA, Catherine McGrath (Ierland), Tenille Townes (Kanada) en Australië se Missy Lancaster in.

Ash, wat in Pretoria gebore is, het bekendheid verwerf as deelnemer in die eerste seisoen van The Voice, Suid Afrika.

Sy album Whiskey To My Soul is vroeër vanjaar bekend gestel. Dit volg op sy 2015-debuutalbum The Traveller.  Hierdie sanger en liedjieskrywer het vele aanhangers gewen toe hy vanjaar op die Suid-Afrikaanse weergawe van Dancing with the Stars n pragtige weergawe van sy liedjie If I Ever Saw Heaven opgevoer het.

Bekend vir sy moderne country, blues en folk-styl, het Ash in 2001 kitaar begin speel en in 2006 met optredes begin. Sedertdien het hy die verhoog gedeel met kunstenaars soos Dan Patlansky, Matthew Mole, Jan Blohm, Koos Kombuis, Arno Carstens, Vusi Mahlasela, Glaskas, Klopjag en Robin Auld.

In 2016 het hy die temalied van die rolprent Sy Klink Soos Lente saam met Bouwer Bosch en Dawie de Jager geskryf en opgeneem.

Oor die Country Wide veldtog sê Ash: Wat n ongelooflike eer en voorreg om gekies te word as kunstenaar vir Apple Music se wêreldwye veldtog. Dit is nie elke dag dat n Suid-Afrikaanse kunstenaar die geleentheid kry om internasionaal op hierdie platform te verskyn nie. Ek is Apple Music vir ewig dankbaar. 

Met meer as 45-miljoen liedjies bied Apple Music n gratis 3-maande proeftydperk sonder verbintenis en is advertensievry. Apple Music is beskikbaar op iPhone en iPad en kan ook afgelaai word vanaf Google Play vir Android-toestelle.

Luister hier na die Country Wide-speellys op Apple Music:

Roan sal ook op Apple Music se Pure Country-radiostasie verskyn, sowel as The A-list speellys. Luister hier na die speellys:

Klik hier om na die Pure Country-radiostasie te luister: